Zoeken
Bieslooksoep
Was de bieslook.
Bewaar een theelepel bieslooksnippers om er als laatste over te strooien.
Klop de slagroom met de garde 3 minuten.
Knip de bieslook in stukjes van een paar millimeter lang.
Doe 1 literwater in een pan
Verkruimel boven de pan de bouillon tabletten en laat dat koken.
Roer een paar keer om de bouillon te laten opslossen.
Roer de slagroom, de koksroom en de geknipte bieslook erdoor.
Doe het bindmiddel erbij en weer een paar keer roeren.
Een snufje zout, peper en nootmuskaat erbij. En nog even roeren.
Even proeven of er nog wat soeparoma bij moet.
Als de soep op de borden of in de soepkommen zit strooi je de laatste bieslook blaadjes erover.
Ingrediƫnten
2 groenten bouillon tabletten.
1 grote bos bieslook.
125 milliliter slagroom
125 milliliter koksroom
4 eetlepels bindmiddel
zout
peper
nootmuskaat
soeparoma
Keukenspullen
garde
schaar
pan
eetlepel