Turkse knoflooksoep*
*Vegetarisch of niet (kun je zelf bepalen)

((30-40 minuten)

voor 4 personen

Maak de 10 teentjes knoflook schoon (schillen en niet snijden).
Doe de boter in de koekenpan, en pers de knoflook-teentjes met de knoflookpers in de koekenpan. Laat heel zachtjes op het vuur tot het een beetje bruin begint te worden. Doe dan de ui er bij en als je niet vegetarisch wilt eten de chorizo. Laat zachtjes bakken tot de ui een beetje doorzichtig begint te worden.
Doe nu alles uit de koekenpan over in een grote pan, doe er het water, de bouillonblokjes, de olijfolie, de honing, citroen, de pepertjes en de peterselie bij, en laat alles aan de kook komen. Kook nog vijf minuten door en serveer.

Ingedriƫnten

10 !!! teentjes knoflook
1 liter water
2 bouillonblokjes (kruiden)
1 eetlepel olijfolie
1 grote ui in kleine stukjes
2 eetlepels honing
sap van 1 citroen
1 bosje peterselie, schoongemaakt en fijn gesneden
2 gedroogde rode pepertjes
100 gram chorizo (spaanse worst) in kleine stukjes
30 gram boter

Keukenspullen

1 flinke koekenpan
1 grote soeppan
keukenmesje
snijplank
knoflookpers
houten lepel