Op je tuin kweek je veel bloemen die je kunt eten. Een hele maaltijd zul je er zelden van kunnen maken, daarvoor is de oogst meestal niet genoeg. Bloemen worden voornamelijk gebruikt als versiering van je eten, en ook wel als smaakmaker dus eigenlijk als kruiden.
De eerste plant die je op je tuintje hebt gezet, het viooltje, is ook meteen de eerste waarvan je kunt oogsten. Maar ook de bloemblaadjes van de goudsbloem, de Oost-Indische kers, bieslook (lekker pittig!) en de courgette zijn eetbaar. Let bij de courgette wel op dat je alleen de mannelijke bloemen oogst. De vrouwelijke bloemen leveren later de courgette zelf op.
De bloemen van de bieslook bestaan als je ze uit elkaar pulkt uit heel veel piepkleine bloemetjes. Die kun je als versiering over bijvoorbeeld stamppot strooien, of over aardappelpuree, of over de sla. De bloemen van het viooltje kun je suikeren, en dan kun je ze heel erg lang bewaren om ze een keertje op een taart die je gebakken hebt te leggen.
Heb je op je tuin koriander, begonia, tijm, munt, anjers, basilicum, kamille, chrysant, zonnebloem? Van allemaal kun je de bloemen eten.

Eetbare bloemen

voor 4 personen

Ingedriƫnten

Keukenspullen