Koude cougette-venkelsoep

(30 – 40 minuten)

voor 4 personen

De uiteinden van de courgettes afsnijden. Venkelknollen schoonmaken.
Courgettes en venkel in grove stukken snijden (van 2 cmgroot).
Olijfolie in een soeppan 30 seconden heet laten worden.
Dan de courgette en venkelknol stukken erbij.
De knoflook boven de pan uitpersen en alles op niet te hoog vuur 3 minuten bakken.
Bouillon in de pan gieten en aan de kook brengen.
Groenten ongeveer 10 min. koken. Soepgroenten fijn stampen met de aardappelstamper.
Snufje zout en peper erover en even proeven.
Laat de soep afkoelen (niet in de koelkast).
Crème fraîche erdoor roeren, de soep in kommen schenken en de bieslook erop strooien.

Ingedriënten

500 g courgette
2 venkelknollen
2 knoflooktenen
2 eetlepel olijfolie
750 ml bouillon
125 ml crème fraîche
fijngeknipte bieslook
zout en peper

Keukenspullen

keukenmesje
snijplank
soeppan
knoflookpers
houten lepel
aardappelstamper