Boerenkool met pasta

(30-40 minuten)

voor 4 personen

Was de boerenkool en snij die in reepjes van een centimeter breed.
Schil de knoflook tenen en snij ze in plakjes van een millimeter.
Doe ongeveer 3 centimeterwater in de grote pan, dan de boerenkool erbij.
Laat boerenkool 10 minuten koken.
Giet de boerenkool af met een vergiet.
Smelt de boter in de koekenpan op laag vuur en laat de knoflook er 5 minuten in liggen. Doe daarna de boerenkool en room erbij
Draai 10 keer met de zwarte pepermolen boven de boerenkool.
Laat de koekenpan nog 10 minuten garen.
Kook de pasta in de kleinere pan beetgaar (1 minuut korter dan op het pak staat).
Laat goed uitlekken in een vergiet.
Roer boerenkoolmengsel en de pasta en de olie door elkaar
Verkruimelde roquefort erboven en roer nog een keer.
Druppel de truffelolie erover en snipper de geschaafde truffel erover.

Ingrediƫnten

500-750 gram boerenkool
vers gemalen zwarte peper
50 gram boter
2 tenen knoflook
1 dl slagroom
400 gram dunne pasta (spaghetti of tagliatelle)
2 eetlepels truffelolie
2 eetlepels olijfolie
75 gram roquefort (kaas)of een andere blauwe schimmelkaas, Danisch Blue bijvoorbeeld
4 eetlepels olijfolie

Keukenspullen

grote pan
pepermolen met zwarte peper
grote koekenpan met deksel
vergiet
kleine pan
houten lepel