Tooroptuinsalade

(10 minuten)

voor 5 a 6 personen

Was de bladeren van botersla, rode sla, ijsbergsla, rode biet en snijbiet goed schoon. (Niet alleen schoonspoelen, maar ook schoonwrijven.)
Schud het water van de bladeren of gebruik een slacentrifuge en scheur ze in kleine stukjes boven de slakom.
Was de bladeren van de kruiden (bieslook, sjalot en knoflook) als dat nodig is.
Knip de bladeren van bieslook, sjalot en knoflook in een bosje tegelijk met een schaar in kleine stukjes boven de slakom.
Doe olijfolie, rodewijnazijn, frambozenlimonadesiroop en zout in een potje en schud het goed door elkaar. Dit is de dressing.
Gebruik per persoon één eetlepel van de dressing. Verdeel dit in de slakom. (De rest van de dressing is voor morgen.)
Hussel alles goed door elkaar met het slabestek.
Verdeel de sla over de borden en leg overal 4 gekleurde blaadjes van de viool op. (De groene blaadjes niet gebruiken.)

Ingrediënten

(per persoon)
1 blad botersla
1 blad rode sla (lollo rosso)
1 blad ijsbergsla
1 blad rode biet
5 bladeren snijbiet
1 bloem viool
2 bladeren bieslook
3 bladeren sjalot
1 blad knoflook

(voor 5 of 6 personen)
3 eetlepels olijfolie (extra vergine)
1 eetlepel rode wijnazijn
1 eetlepel frambozenlimonadesiroop
halve theelepel zout

Keukenspullen

schudpotje
snijplankje
schaar
slabestek
slakom