Gebakken knolselderij

(40 minuten)

voor 4 personen

Verwijder het groen(dit kan gebruikt worden bij andere gerechten), en schil de knol.
Snijd deze in plakken van een 1/2 cm dik. Kook de knolselderij ca. 3 minuten in ruim water met een mespunt zout. Laat de knolselderij uitlekken en afkoelen in een vergiet.
Strooi in een diep soepbord 50 grambloem.
Klop in een ander soepbord 2 eiwitten los.
Strooi in een derde bord 50 grampaneermeel.
Haal de plakken knolselderij eerst door de bloem, vervolgens door het eiwit en tenslotte door het paneermeel.
Bak de plakken in een koekenpan, op matig vuur, in boter goudbruin.
Serveer de knolselderij met een warme tomatensaus.

Stoof voor deze saus de tomaten samen met de fijn gehakte ui en de blaadjes basilicum en eetlepel olijfolie in 20 minuten gaar.
Wrijf dit door een zeef met de lepel en kook het op een laag vuur in tot een dikke saus. Breng de saus op smaak met zout en peper.

Ingrediƫnten

1 knolselderij van ongeveer 600 gram
50 gram bloem
2 eiwitten
50 gram paneermeel
zout en peper
500 gram rijpe tomaten
1 kleine ui
1 eetlepel olijfolie
2 blaadjes basilicum
100 gram boter

Keukenspullen

keukenmesje
snijplank
pan
vergiet
3 soepborden
2 koekenpannen
zeef
houten lepel