Risotto met raapstelen en rucola

(20-30 minuten)

voor 4 personen

Worteltjes van raapstelen afknippen en dan pas het elastiekje eraf.
Raapstelen wassen, laten uitlekken in de vergiet en grof snijden.
Ui en knoflook pellen en in kleine stukjes snijden.
Rucola grof snijden (stukjes van een paar centimeter).
In de braadpan boter heet maken.
Ui in 5 minuten bakken.
Knoflook en rijst de laatste 2 minuten meebakken.
Raapstelen erbij doen en steeds omschepen met de houten lepel.
Bouillontablet en het water toevoegen en aan de kook brengen.
Rijst zonder deksel in 5 minuten gaar koken (kijk op het pak), af en toe doorroeren.
Rucola erdoor roeren en een minuut laten meewarmen. Doe er een snufje peper over.
En strooi de parmezaanse kaas erover.

Ingrediƫnten

2 bosjes raapstelen
1 grote ui
1 teentje knoflook
30 gram rucola
2 eetlepels roomboter
150 gramsmoorrijst (risotto)
1 groentebouillontablet
250 milliliter water
100 gram geraspte Parmezaanse kaas
peper

Keukenspullen

schaar
vergiet
snijplank
keukenmesje
braadpan
houten lepel
maatbeker