Snijbiet krokodil

(30 - 40 minuten)

voor 4 personen

Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in vier stukken. Kook de aardappelen met een mespunt zout in 20 minuten gaar. Was de snijbiet en snijd het in kleine stukjes. Doe de snijbiet in een pan met een klein laagje water en laat het 10 minuten zachtjes koken. Giet de snijbiet af in het vergiet. Kook de eieren in 10 minuten hard.
Stamp de gekookte aardappelen fijn met de stamper
Meng de aardappelen en de snijbiet door elkaar met wat zout, peper en een scheutje melk. Schep de snijbiet stamppot op 4 borden. Maak met een lepel de vorm van een krokodilletje. Pel de eieren en snij elk ei in tweeën en maak hier de ogen van.

Ingrediënten

500 gram snijbiet (of verse spinazie)
1 kg aardappelen
4 eieren
scheutje melk
zout en peper

Keukenspullen

snijplank
keukenmesje
pan 4 liter
kleine pan voor de eieren
pureestamper