Spitskool-brieschotel

(40-60 minuten)

voor 4 personen

Haal de buitenste bladeren van de spitskool en gooi die weg.
Zet de spitskool rechtop en snij hem twee keer, kruisgewijs, diep in.
Leg de kool op zijn kant en snij reepjes van een centimeter breed.
Doe twee eetlepels olie in de wok en maak het heet.
Alle spitskool erbij en regelmatig roeren met de houten lepel.

Schil de aardappelen, snij ze in kleine stukjes
Doe ze in de pan en water erbij tot ze onder staan.
Doe er een theelepel zout bij en laat ze 20 minuten koken.
Giet aardappelen af in de vergiet en doe ze terug in de pan.
Stamp de aardappelen fijn met de aardappelstamper en maak er zo puree van.
Was de tomaten en snij de tomaten en de brie in plakjes.
Verwarm de oven voor op 200C.
Verdeel de spitskool in tweeën.
Doe een laag spitskool (de eerste helft) in een ovenschaal, leg er de helft van de brie op en weer een laag (de tweede helft) spitskool.
Leg de tomatenplakjes erop en bestrooi die met de oregano, de basilicum en de gemberwortel.
Schep hierop de aardappelpuree en strijk die glad met de achterkant van de eetlepel.
Verdeel er de rest van de brie over.
Zet de schaal minstens 30 minuten in de oven.

Ingrediënten

1 spitskool
1 kg aardappelen
250 gram brie
4 tomaten
theelepel basilicum
theelepel gemberwortel
olie
zout
theelepel oregano

Keukenspullen

snijplank
keukenmes
wok of koekenpan
eetlepel
houten lepel
pan
theelepel
vergiet
aardappelstamper
ovenschaal