Gado gado simplo

voor 4 personen

Vul een grote pan met een liter water en een theelepel zout.
Zet de pan op het vuur en wacht tot het water kookt.

Pak het kleine pannetje met een steel.
Doe daarin twee grote lepels pindakaas, een klein beetje water, een eetlepel ketjap en een theelepel citroensap.
Zet het pannetje op het vuur, en blijf roeren tot je pindasaus hebt.
Als het te dik wordt, doe je er een scheutje water bij. En misschien nog
wel een scheutje. Gan net zo lang door met koken en roeren en water toevoegen tot je een lekkere smeuïge saus hebt.
Als je van pittig houdt, doe je er een halve theelepel sambal bij.
Zet het pannetje op een heel klein vuurtje of doe er een vlamverdeler of
warmhoudplaatje onder.

Als het water in de grote pan kookt, doe je er de taugé in.
Tel tot 20. De taugé moet warm worden, maar nog wel knapperig blijven.

Schep de taugé met een schuimspaan in een schaal, of giet het eerst af in een vergiet.
Giet de pindasaus er over. Klaar!

Ingrediënten

taugé
pindakaas
ketjap
zout
beetje citroensap

Keukenspullen

grote pan
kleine steelpan
vergiet of schuimspaan
houten lepel