Boerenkool-preistamppot

(20-30 minuten)

voor 4 personen

Schil de aardappelen met de dunschiller of het keukenmesje.
Spoel ze af onder de waterkraan en snij ze in 4 of 6 stukken.
Doe de aardappelstukken in de pan.
Doe ongeveer 4 cmwater in de pan.
Was onder de waterkraan de boerenkoolbladeren.
Snij de boerenkool op de plank met het grote mes zo klein mogelijk. Stukjes van een halve centimeter.
Spoel de boerenkool nog een keer schoon in het vergiet.
Doe de boerenkool op de aardappelen in de pan.
Laat de aardappelen en de boerenkool 15 minuten koken.
Als dit staat te koken heb je tijd om de prei te wassen en te snijden.
Leg de prei op de snijplank en steek het mesje in het midden.
Snij de prei open naar de groene kant van de bladeren.
Vouw de prei open en spoel het schoon onder de waterkraan.
Snij de worteltjes (de onderste cm) eraf.
Snij de prei helemaal in twee helften.
Snij reepjes van ongeveer een centimeter breed.
Doe de gesneden prei in het vergiet en spoel het nog een keer schoon.
Roer met je vingers door de prei als je aan het spoelen bent.
Doe de prei in de pan met de aardappelen en de boerenkool.
Laat alles nog eens 10 minuten koken.
Snij de fèta in blokjes van ongeveer een centimeter.
Doe de boter in een koekenpan en laat het smelten.
Roer er 1/2 deciliter warm water, de cajunkruiden en de room met de ketjap doorheen.
Vraag aan iemand om de grote pan af te gieten. Dit is een zwaar werkje.
Stamp het door elkaar met de stamper.
Giet het koekenpannetje leeg in de grote pan.
Doe de fèta erbij en roer alles goed door elkaar.
Proef of er nog wat zout en peper bij kan.

Ingrediënten

1200 gramaardappelen
400 gramboerenkool
300 gramprei
25 gram boter
10 gram cajunkruiden
2 el ketjap manis
1/2 deciliter kookroom.
400 gramfèta (geitenkaas)
zout en peper

Keukenspullen

pannenlappen
grote pan
koekenpan
dunschiller
maatbeker
keukenmesje
snijplank
broodmes
vergiet
aardappelstamper