Spanakoptika

(30-40 minuten)

voor 4 personen

Bak de uitjes in olie en voeg de grof gesneden snijbiet (of spinazie of andijvie) en peper en zout toe.
Laat 10 minuten pruttelen. Neem de pan van het vuur en laat de spinazie goed uitlekken.
Voeg vervolgens de verkruimelde feta, de dille, de eieren en de nootmuskaat toe.
Neem een plakje ontdooid bladerdeeg, smeer de randen in met water en doe een
flinke eetlepel van het spinaziemengsel op het deeg.
Vouw het nu dicht tot een driehoek en duw de randen goed aan zodat de vulling er niet uit kan.
Deeg insmeren met eigeel of room en bakken in de oven.
(Kijk op de verpakking van het deeg voor de baktijd en de temperatuur.)

Ingrediƫnten

1 pond bladerdeeg
1 kilo snijbiet of andijvie of spinazie
2-3 fijngesneden bosuitjes
2 eetlepels fijngeknipte dille
snufje nootmuskaat
350 gram feta
3 eieren
eierdooier of room om bladerdeeg te laten bruinen

Keukenspullen

snijplank
mesje
pan
vergiet
eetlepel
kwastje