Bijgerechten
- Bieslook – kaassaus
- Bieslookboter
- Courgette zoetzuur
- Courgettebloemen gebakken
- Dipsaus van Kievitsbonen
- Gebakken uien
- Gefrituurde courgettebloemen
- Gegratineerde schorseneren
- Gekookte aardappelen
- Gesuikerde violenbloemen
- Gevulde patisson*
- Knoflooksaus
- Knolselderijpuree
- Kruidenazijn
- Kruidenboter
- Pasta met courgettebloemen
- Pastinaak en olijfolie
- Patisson in groentesaus
- Pesto
- Peterselie-citroenmarinade
- Romige wortelen
- Sambal
- Sambal gorengboontje
- Tuinbonen Italiaans
- Tuinboon met aardappel
- Tuinkers Pesto
Meest klaargemaakt
- Schooltuinsoep
- Wintergroentenstamppot
- Sperzieboonsalade
- Tjap-Tjoi
- Spanakoptika
- Couscous met wortel en prei
- Macaroni met knolselderij en prei
Stuur zelf een recept op!
Bijgerechten
Het woord zegt het eigenlijk al: een gerecht dat geen hoofdgerecht is zoals stamppot of ovenschotelmaal. Maar ook geen tussendoortje. En ook geen voorgerecht zoals soep of nagerecht (toetje).
Maar wel een gerecht dat naast de hoofdmaaltijd op tafel staat, gewoon voor het lekker. Pindasaus bijvoorbeeld is een bijgerecht. Als iemand dat niet lekker vindt, neemt hij of zij het gewoon niet. Of sambal, dat voor sommigen te pittig is. Die zet je dus als bijgerecht op tafel zodat iedereen zoveel kan nemen als hij lust. Een simpele kom sla, maar wel lekker aangemaakt met een goede dressing, is ook een bijgerecht.