Groenten
- Aalsteruiensoep
- Aardappel
- Aardappel in de schil met kwark
- Aardappelsoep
- Andijvieschotel
- Andijviestamppot
- Boerenkool
- Boerenkool met pasta
- Boerenkool-preistamppot
- Boerenkoolstamppot
- Chips van aardappel
- Chorta (zeg: gorta)
- Courgette
- Courgette met kaas en vis
- Courgette zoetzuur
- Courgettebloemen gebakken
- Courgettesoep
- Couscous met wortel en prei
- Dipsaus van Kievitsbonen
- Gado gado simplo
- Gebakken knolselderij
- Gebakken spinazie
- Gebakken uien
- Gefrituurde courgettebloemen
- Gekookte aardappelen
- Gekookte sperziebonen
- Gevulde uien*
- Gewokte andijvie
- Gewokte boerenkool met tomaat en pijnboompitten
- Gewokte snijbiet
- Kievitsboon
- Knolselderij
- Knolselderijpuree
- Knolselderijsoep
- Kolokythokeftedes – courgettekoekjes (Grieks)
- Komkommersalade met maïs
- Koolrabisalade
- Koude cougette-venkelsoep
- Macaroni met knolselderij en prei
- Maïs
- Maïskolven
- Open dagsoep Tooroptuin
- Peterseliesoep
- Pittig maïssoepje
- Prei
- Raapstelen
- Raapstelenstamppot
- Radijs
- Radijsjessalade
- Radijssoep met bladeren
- Risotto met raapstelen en rucola
- Rode Biet
- Rode bietenlimonade
- Rode bietensalade
- Rode bietensalade met yoghurt
- Romige wortelen
- Roti kip, kerrie en sperziebonen
- Rucola
- Rucolasalade
- Rucolastamppot
- Sambal gorengboontje
- Schooltuinsoep
- Schorseneren
- Sla
- Sla met zoete dressing
- Slasoep
- Snijbiet
- Snijbiet krokodil
- Spanakoptika
- Sperzieboon
- Sperzieboonsalade
- Spinazie
- Spinazie met rijst (Palak paneer, India)
- Spitskool
- Spitskool met gebakken aardappelen
- Spitskool-brieschotel
- Stamppot radijs
- Taugé
- Tjap-Tjoi
- Tooroptuinsalade
- Tuinbonen Italiaans
- Tuinbonen-zalmomelet
- Tuinboon
- Tuinboon met aardappel
- Ui
- Uiensoep
- Venkel
- Wintergroentenstamppot
- Wortel
- Wortelcocktail
- Worteltaartjes
- Zoete wortelsalade
Meest klaargemaakt
- Tjap-Tjoi
- Schooltuinsoep
- Macaroni met knolselderij en prei
- Wintergroentenstamppot
- Sperzieboonsalade
- Couscous met wortel en prei
- Spanakoptika
Stuur zelf een recept op!
Groenten
Groente is een eetbare plant of een deel ervan. Ook paddenstoelen, zoals champignons, die niet tot het plantenrijk behoren, kunnen in de keukenpraktijk als groente aangemerkt worden. Veel groenten zijn cultuurgewassen, maar het kunnen ook wilde planten zijn.
De kleuren van de groente kunnen zeer verschillend zijn. Bij de vlezige vruchten, maar ook bij de bladgroenten komen veel verschillende kleuren voor. Veel groenten zijn pas eetbaar na verhitting (koken). Groenten die zonder verhitting gegeten worden, worden rauwkost genoemd.
Hier vind je informatie over allerlei soorten groenten. Links kun je zoeken of bladeren.