Hoofdgerechten
- Andijvieschotel
- Andijviestamppot
- Boerenkool met pasta
- Boerenkool-preistamppot
- Boerenkoolstamppot
- Chorta (zeg: gorta)
- Courgette met kaas en vis
- Couscous met wortel en prei
- Gebakken knolselderij
- Gebakken spinazie
- Gekookte andijvie
- Gekookte sperziebonen
- Gewokte andijvie
- Gewokte boerenkool met tomaat en pijnboompitten
- Gewokte snijbiet
- Koolrabisalade
- Macaroni met knolselderij en prei
- Open dagsoep Tooroptuin
- Raapstelenstamppot
- Risotto met raapstelen en rucola
- Roti kip, kerrie en sperziebonen
- Rucolastamppot
- Schorseneren
- Snijbiet krokodil
- Spanakoptika
- Spinazie met rijst (Palak paneer, India)
- Spitskool met gebakken aardappelen
- Spitskool-brieschotel
- Stamppot radijs
- Tjap-Tjoi
- Tuinboon met aardappel
- Wintergroentenstamppot
Meest klaargemaakt
- Wintergroentenstamppot
- Spanakoptika
- Schooltuinsoep
- Tjap-Tjoi
- Couscous met wortel en prei
- Sperzieboonsalade
- Macaroni met knolselderij en prei
Stuur zelf een recept op!
Hoofdgerechten
Eten kost tijd. Als je eet vermaal je je voedsel met je kiezen. Daar komt het woord maaltijd vandaan. Tijdens de maaltijd komen er soms meerdere gangen op tafel. Eerst het voorgerecht, dan het hoofdgerecht en daarna het toetje.
In een restaurant krijg je soms voor het voorgerecht ook nog een klein hapje te eten. Dit heet amuse. Je wordt geamuseerd, bezig gehouden, met een klein hapje. De kok is dan hard aan het werk om je voorgerecht en hoofdgerecht klaar te maken. Een gerecht wordt ook wel een gang genoemd. Een 3-gangenmenu betaat uit een voorgerecht, een hoofdgerecht en een nagerecht.
Een menu wil zeggen dat je kunt kiezen.
Eigenlijk kan een hoofdgerecht van alles zijn: soep, vis, vlees, alleen groenten of alleen een salade. Hoofdgerecht betekent alleen dat je je buik er goed vol mee kunt eten.