Kruiden
- Basilicum
- Bieslook
- Bieslook – kaassaus
- Bieslookboter
- Bieslookkwark
- Bieslooksoep
- Broodje Schooltuin
- Courgettebloemen gebakken
- Eetbare bloemen
- Eetbare onkruiden
- Gefrituurde courgettebloemen
- Gesuikerde violenbloemen
- Kleurige venkelsalade
- Knoflook
- Knoflooksaus
- Koude cougette-venkelsoep
- Kruidenazijn
- Kruidenboter
- Pasta met courgettebloemen
- Pasta met mozzarella, knoflook, tomaten en basilicum
- Pesto
- Peterselie
- Peterselie-citroenmarinade
- Peterseliesoep
- Pittig maïssoepje
- Rode bietensalade
- Rucolasalade
- Sambal
- Sambal gorengboontje
- Schooltuinsoep
- Spaanse peper
- Sperzieboonsalade
- Spitskool-brieschotel
- Tuinkers
- Tuinkers Pesto
- Turkse knoflooksoep*
- Venkel
Meest klaargemaakt
- Macaroni met knolselderij en prei
- Tjap-Tjoi
- Spanakoptika
- Sperzieboonsalade
- Couscous met wortel en prei
- Schooltuinsoep
- Wintergroentenstamppot
Stuur zelf een recept op!
Kruiden
Kruiden komen over het algemeen uit landen met een gematigd klimaat en bestaan voornamelijk uit bladeren en stengels van groene planten, die gebruikt kunnen worden om de geur en smaak van gerechten te verbeteren. Specerijen hebben eenzelfde functie, maar komen vaak uit landen met een subtropisch of tropisch klimaat en kunnen uit andere plantendelen bestaan als bloemknoppen, peulen, bast of wortels.
Hier vind je informatie over allerlei soorten kruiden. Links kun je zoeken of bladeren.