< terug naar het overzicht

Gastles Afvaljutter BO

De afvaljutter

Vanaf 1 mei 2016 kunnen basisscholen in gemeente Den Helder de ‘afvaljutter’ lenen. Zo kan er op school aandacht besteed worden aan de thema’s ‘afval’ en ‘zwerfafval’. De jutter heeft zijn eigen afvalbak mee waarin het afval gesorteerd kan worden. Gooien de leerlingen er iets in, dan spreekt de jutter hen vrolijk toe.

 

De afvaljutter kan ingezet worden tijdens pauzes of eetmomenten en vormt aanleiding om in de eigen schoolomgeving te onderzoeken hoe schoon het is, maar ook om met de leerlingen in gesprek te gaan over het eigen afval. Gooien zij afval altijd in de prullenbak? En weten de leerlingen eigenlijk wat de gevolgen van zwerfafval kunnen zijn? 

 

Wat kunt u verwachten?

  • De school heeft beschikking over de display ‘afvaljutter’ gedurende een afgesproken periode.

  • De Helderse Vallei heeft voor de groepen 3/4, 5/6 en 7/8 speciaal lesmateriaal ontwikkeld, inclusief de mogelijkheid voor een gastles door een educatief medewerker. Voor groep 1 /2 wordt dit op maat gemaakt.

  • Alle materialen inclusief de lesmaterialen en de gastles worden in het hele schooljaar GRATIS aangeboden.

Thema
Zorg en Welzijn

< terug naar het overzicht

De Helderse Vallei is mede tot stand gekomen dankzij Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.