Zoeken


Maïskolven

(30 minuten)

voor 4 personen

Pas geplukte suikermaïs van je tuin hoef je eigenlijk niet te wassen en te koken.
Trek één voor één de bladeren eraf en daarna de draden. De draden zijn de stampers.
En kluiven en smikkelen maar.
Je kunt ze ook 5 tot 10 minuten koken, dan voelen ze wat minder zwaar in je maag.
Snij zoveel mogelijk van de steel af en spoel de mais af.
Kook ze niet langer dan 10 minuten. Kook mais uit de winkel iets langer, die zij meestal wat taaier.
Neem de kolven uit de pan en steek er aan beide uiteinden een vorkje of cocktailprikker in.
Nog lekkerder: Bestrijk de kolven aan tafel met boter en strooi er naar smaak zout en peper over.
(Neem in de winkel de maiskolven die lichtgeel van kleur zijn en zacht aanvoelen.)

Ingrediënten

4 maïskolven
boter
zout
peper

Keukenspullen

grote pan