Uiensoep

(35 minuten)

voor 4 personen

Uien schoonmaken en fijn snijden.
In een pan de boter smelten en de uien bakken. (Niet zwart laten worden.)
Een kopje water en de bloem er bij doen en goed roeren met de garde.
Nu 1 literwater toevoegen met de 2 bouillonblokjes met de hand boven de pan verkruimelen.
Alles laten koken( ┬▒ 12 minuten). Zout naar smaak toevoegen.
De soep in 4 soepkommen scheppen en in iedere kom een boterham leggen.
De boterhammen een beetje in de soep duwen.
De geraspte kaas erover strooien.

Ingedri├źnten

1 kg uien
1 liter water
50 gram boter
2 eetlepels bloem
2 bouillonblokjes
2 boterhammen (bruin of wit)
geraspte jonge kaas
zout

Keukenspullen

keukenmesje
snijplank
pan
kopje
garde
4 soepkommen