Zoeken
Bieslook - kaassaus
(20 minuten )
Spoel de bieslook even af met water.
Knip de bieslook in zo klein mogelijke stukjes. 2 millimeter lang.
Smelt in de pan eerst de boter.
Zet het vuur laag en roer dan de bloem erdoor. Steeds blijven roeren.
Doe er dan steeds een scheutje melk erbij en blijf goed roeren.
Doe ook het water er in kleine beetjes tegelijk in en blijf goed roeren.
Verkruimel met de hand de bouillonblokjes boven de pan.
Zet de pan op het vuur en breng het aan de kook. STEEDS BLIJVEN ROEREN MET DE GARDE.
Ga met de garde goed over de bodem van de pan.
Draai het vuur lager als het kookt en blijf dan nog 4 minuten roeren.
Haal de pan van het vuur en roer de kaas erdoor tot hij is gesmolten.
Roer de bieslook erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe.
Ingrediƫnten
15 gram roomboter
15 gram bloem
1,5 deciliter melk
1,5 deciliter water
2 bouillonblokjes
55 gram oude kaas, geraspt
2-3 eetlepels verse bieslook
zout en peper
Keukenspullen
steelpan
garde
schaar
of snijplankje en
een keukenmesje