Zoeken
Chips van aardappel
(20 minuten)
Verse aardappelen van je tuin hebben soms een heel dunne schil. Het is maar een velletje.
Maak de aardappelen nat en schrap ze. (Schrappen is het mesje rechtop op de aardappel zetten en naar je duim trekken. Zo krijg je makkelijk het dunne velletje eraf.)
Oudere aardappelen moet je eerst schillen.
Spoel de aardappelen schoon en droog ze een beetje af met keukenpapier.
Snij ze in heel dunne plakjes. Hoe dunner hoe lekkerder.
Zet de frituurpan aan op 180 graden.
Laat de schijfjes niet teveel spetteren als ze in de pan gaan. De olie is heet.
Doe de schijfjes één voor één in de olie. Een hele stapel tegelijk blijft aan elkaar plakken.
Als er geen belletje meer op de olie komen zijn de chipjes gaar.
Haal ze uit de olie met de schuimspaan en leg ze op keukenpapier.
Op het papier kunnen ze even afkoelen en het papier zuigt het meeste vet op.
Strooi er een beetje zout of paprikapoeder over. Pas op: niet te veel.
Kraak smakelijk.
Ingrediënten
aardappelen
zout of paprikakruiden
zonnebloemolie
Keukenspullen
keukenmesje
snijplank
frituurpan
schuimspaan
keukenpapier