Gekookte andijvie

Als er nog veel schooltuingrond aan je andijvie zit moet je het eerst schoon spoelen. Breek de bladeren van de krop en houd ze onder de waterkraan.
Leg een flinke bos bladeren op de snijplank.
Snij reepjes van ongeveer 1 centimeterbreed met het broodmes.
Spoel alles nog eens goed schoon in de vergiet.
Doe de andijvie in de gewone pan en doe er nog een half theekopje water bij.
4 keer roeren tot alles geslonken is.
Ongeveer 10 minuten laten koken op laag vuur.
Giet de andijvie af in de vergiet en vang het vocht op in een kleine pan.

Smelt in het steelpannetje het stukje boter en strooi daar wat bloem over.
Roer goed met de garde en doe dan een theekopje vol met het vocht uit het steelpannetje erbij.
Roer weer goed met een garde en doe alle bloem erbij.
Zorg dat het weer gaat koken (5 seconden).
Saus en andijvie door elkaar roeren en serveren.
Stooi er een beetje nootmuskaat over.